Prihvaćena zaduženja na osnovu dva ugovora o zajmu sa EBRD

Srna
Prihvaćena zaduženja na osnovu dva ugovora o zajmu sa EBRD

Sarajevo - Poslanici Predstavničkog doma parlamenta Federacije BiH /FBiH/ odobrili su odluke o prihvatanju zaduženja na osnovu dva ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

Riječ je o ugovorima za realizaciju projekta poboljšanja energetske efikasnosti u Kantonalnoj bolnici Zenica i o realizaciji trećeg dijela projekta Koridora “Pet ce”. Iz najavljenog dnevnog reda ove druge, današnje sjednice, na prijedlog federalnog Ministarstva turizma i životne sredine povučen je Prijedlog zakona o zaštiti životne sredine.

Premijer FBiH Fadil Novalić povukao je izvještaje o radu federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, te informacije o stanju bezbjednosti u FBiH za 2015, 2016, 2017. i prvo polugodište 2018. godine.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je sa 62 glasa za, nijednim protiv i dva uzdržana, odobrio inicijativu poslanika Hamdije Abdića i Albina Muslića da bude održana tematska sjednica ovog doma o migrantskoj krizi, posebno o situaciji u Unsko-sanskom kantonu, ali nije preciziran rok za njeno održavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana