Прекинута сједница Комисије за припрему избора Савјета министара

nezavisne.com
Прекинута сједница Комисије за припрему избора Савјета министара

Сарајево - Сједница Комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за припрему избора Савјета министара БиХ, која је почела са закашњењем од два сата, прекинута је након полусатне расправе.

Разлог томе је што се чланови нису могли договорити колико времена им је потребно да погледају биографије кандидата за Савјете министара БиХ.

Одлучено је да сједницу помјере за сат времена како би ишчитали материјале о кандидатима које су припремили ЦИК БиХ и SIPA.

Фехим Шкаљић, члан Комисије из СББ-а, закључио је да је значајно прекршена процедура именовања, те да за један број канддиата уопште нису извршене квалитетне провјере.

"Треба то довести у ред на начин да откажемо сједницу или је, пак, помјеримо за сат времена како бисмо се информисали", рекао је Шкаљић.

Асим Сарајлић, предсједавајући Комисије, упозорио је да је и приликом именовања прошлог сазива Савјета минситара БиХ било нерегуларности, те пропуста у провјерама, посебно када је у питању предсједник Шкаљићеве странке Фахрудин Радончић.

Лазар Продановић, члан Комисије из СНСД-а, рекао је да он неће подржати именовање јер је прекршен Закон о Савјету министара БиХ .

"Прошло је 40 дана од именовања. Ми то оспоравамо и због тога нећемо гласати за Савјете минситара БиХ", поручио је Продановић.

Диана Зеленика, чланица Комисије из ХДЗ-а БиХ, рекла је да би било потребно одгодити сједницу за пет дана, јер овако обиман материјал нико не може прочитати за сат времена.

Првобитно је сједница Комисије, која треба да размотри и да препоруке за потврђивање министара, замјеника министара и замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ, била заказана за 9.30, да би потом њен почетак два пута био пролонгиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана