Предсједник приједорског СНСД-а: ДНС се понаша као да је Приједор њихово власништво

Срна
Предсједник приједорског СНСД-а: ДНС се понаша као да је Приједор њихово власништво

ПРИЈЕДОР - ДНС се понаша као да је Приједор њихово власништво и никада нису ни били за договор, изјавио је предсједник приједорског одбора СНСД-а Саша Бурсаћ.

- Не желе разговарати са нама, мисле да су препреке непремостиве. Јесте тешко и није било једноставно, али њима не одговара омјер снага јер имају шест одборника, а ми седам у Скупштини града Приједора - рекао је Бурсаћ Срни реагујући на ставове приједорског ДНС-а који су изнесени на данашњој конференцији за новинаре.

Он је нагласио да су размирице између СНСД-а и ДНС-а почеле онда када ДНС није прихватио да СНСД учествује у доношењу одлука о путној инфраструктури од милион и по марака добијених са републичког нивоа.

- Увијек су правили опструкцију о свему што је долазило у овај град заслугом СНСД-а. И ти путеви и дворана у Омарској и многи други пројекти. Није ово од јуче проблем. Ми смо молили на почетку да се проблеми превазиђу и да будемо уважени као највећа снага у БиХ и Српској и да тако можемо помоћи - истакао је Бурсаћ.

Према његовим ријечима, више од 130 милиона марака дошло је у Приједор преко Владе Српске од када је СНСД на власти.

- Они (ДНС) су то приписали себи, иако смо ми највећа снага у Српској. Ако желе да иду са својим кандидатом за градоначелника, сретно им. Ми ћемо са својим - додао је Бурсаћ.

Говорећи о данашњој конференцији за новинаре приједорског СДС-а, Бурсаћ је рекао да и њима жели срећу на изборима и позива и њих и све друге политичке субјекте на фер кампању.

- Што се тиче СДС-а, они се сваки дан састају и растају. Не могу да се договре ни о предсједнику Градског одбора странке, ни о кандидату за градоначелника. Ушли су у коалицију са ДНС-ом и нека им је сретно. Питам их зашто нису добили своје људе на позицијама, а ДНС је одмах поставио своје - за секретара Скупштине, у Одјељење за саобраћај, у вртић, у Дом здравља, а СДС није добио ништа и остао је кратких рукава - навео је Бурсаћ.

Подсјетивши да је потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић имала вољу да се сачувају коалициони односи и да се покушају ствари нормализовати, Бурсаћ је нагласио да те воље у ДНС-у није било.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана