Поплава пријава за гласање из иностранства

Ведрана Кулага
Поплава пријава за гласање из иностранства

Сарајево - На адресу Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ стигло је 41.649 захтјева за гласање у иностранству током предстојећих општих избора, а коначан број бирача биће познат након обраде пристиглих образаца.

У ЦИК-у су казали да тај број није коначан и да им пристижу обрасци послати поштом. Додали су да ће коначан број образаца бити познат након што буду обрађени сви пристигли захтјеви и они који треба да стигну поштом.

- Има дуплих и непотпуних пријава. У идућем периоду имаћемо прецизне податке колико бирача у иностранству испуњава услове да буду уписани у извод из Централног бирачког списка за гласање из иностранства - рекла је портпарол ЦИК-а Максида Пирић.

Послије обраде пристиглих образаца, истакла је Пирићева, биће познато колико је бирача потврдило регистрацију, а колико има оних који нису били регистровани за гласање у иностранству на прошлим изборима, а који су у међувремену промијенили бирачку опцију. Напоменула је да се они који нису потврдили регистрацију јер ће на дан избора бити у БиХ и гласати налазе на бирачким списковима.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана