Почео Шести сабор СНСД-а

Срна
Почео Шести сабор СНСД-а

Лакташи - У Лакташима је почео шести Сабор СНСД-а на коме ће више од 1.200 делегата изабрати предсједника странке, нови сазив Главног одбора и Статутарну надзорну комисију.

Сабору присуствују амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, амбасадор Кине у БиХ Ји Пинг, предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, лидери ДНС-а Марко Павић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, члан Предсједништва Српске напредне странке Небојша Стефановић, представници Демократске партије Срба у Македонији, Прве СДС-а, те друге званице из политичког и друштвеног живота Републике Српске и БиХ.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је раније Срни да ће СНСД на Сабору поново потврдити своју снагу и стабилност, као предуслов за наставак борбе за снагу и стабилност Републике Српске.

“На Сабору ће учествовати више од 1.200 делегата, од којих ће одређен број бити из Федерације БиХ, што овај сабор чини убједљиво највећим скупом ове врсте у Републици Српској и БиХ”, рекао је Ковачевић.

Он је најавио да би на Сабору требало да буде усвојено пет декларација, које се односе на економски развој, демографију и положај младих, статус Срба у ФБиХ, те на образовање и дигитализацију.

Сабор се одржава у Спортској дворани у Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана