Патријарх Порфирије: Власт у Црној Гори изневјерила повјерење Амфилохија

Танјуг
Патријарх Порфирије: Власт у Црној Гори изневјерила повјерење Амфилохија

БЕОГРАД - Патријарх српски Порфирије критиковао је данас власт у Црној Гори која је, како је рекао, изневјерла повјерење митрополита Амфилохија и ставила се у службу сила овог свијета које постоје само и искључиво на поларизацијама.

У бесједи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао су посљедњи догађаји у Црној Гори показали да су „они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моли Богу… изневјерили повјерење митрополита“.

-Изневјерили су самим тим, усуђјем се да кажем, и благодат Божју и ставили се у службу сила овога свијета, које постоје само, браћо и сестре, искључиво и само на поларизацијама - навео је патријарх.

Цитирајући пословицу „завади па владај“, патријарх је рекао да се на тај начин „једни проглашавају бјелцима, а други црнцима“.

Сви ми, поручио је Порфирије, имамо своје посебности и специфичност, али нама то од Бога није дато да бисмо били удаљени једни од других и да се не бисмо међусобно разумевали.

-Ми подржaвамо да сваки народ има своју државу, у томе видимо благослов и израз слободе, могућност да свако развија свој специфичан дар да га развија и да дарује себе другоме, али и да прима другога себи у своје наручје... -поручио је патријарх у беседи објављеној на страници Храма ТВ на Јутјубу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана