OHR без коментара на Изетбеговићеву реторику

Срна
OHR без коментара на Изетбеговићеву реторику

Сарајево - OHR није желио коментарисати изјаву предсједавајућег Пресједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће предсједник Републике Српске Милорад Додик имати исту судбину као Садам Хусеин, Муамер Гадафи и Слободан Милошевић, уз образложење да не жели тако постати дио предизборне кампање.

"OHR неће на дневној основи коментарисати изјаве политичара и тако постати дио предизборне кампање. OHR позива све политичаре да се фокусирају на ствари које су значајне за грађане и да одустану од реторике која је негативна и која изазива подјеле", речено је Срни из OHR-а.

Сличан коментар Срна је добила и у Амбасади САД у БиХ, из које је поручено да ће локални избори бити одржани крајем седмице, те да подстичу политичке лидере у цијелој земљи да оставе по страни реторику подјела.

"Подстичемо политичке лидере у цијелој земљи да оставе по страни реторику подјела и да се фокусирају на питања која су од важности гласачима – као што су пријеко потребне друштвене, политичке и економске реформе које ће побољшати животе грађана", речено је из Канцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да референдум о Дану Републике Српске представља инат политику предсједника Српске Милорада Додика, коме предвиђа, како је рекао, судбину Садама Хусеина, Моамера Гадафија и Слободана Милошевића.

"Мислим да ће поступно десити реакција међународне заједнице. Гледали смо како Садам Хусеин, Гадафи, Милошевић пркосе и како то изгледа", рекао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана