Обиљежавање дана ослобођења Мостара обезбјеђивали специјалци

Срна
Обиљежавање дана ослобођења Мостара обезбјеђивали специјалци

Мостар - Обиљежавање 14. фебруара - Дана ослобођења Мостара у Другом свјетском рату обезбјеђивала је данас специјална јединица Министарства унутрашњих послова /МУП/ Херцеговачко-неретванског кантона.

Више стотина људи из Мостара, али и других градова БиХ, окупило се у Мостару у организацији Савеза антифашиста и НОР-а да би обиљежили овај датум и положили цвијеће на Партизанско гробље и још неколико локација у граду.


Из Полицијске станице Мостар Срни је речено да приликом обиљежавања овог догађаја није било инцидената, нити су забиљежени било какви нереди.

На питање зашто су ангажовани специјалци, из Полицијске управе Мостар навели су да су се у једном клубу у близини Партизанског гробља у исто вријеме окупљали навијачи Фудбалског клуба "Зрињски", који је требало да крену на утакмицу у Габелу.

"Специјалци су требали обезбјеђивати ту утакмицу, па су због превентивних мјера обезбиједили и скуп у Мостару како не би дошло до евентуалних инцидената", навели су из мостарске полиције.

Приликом обиљежавања 14. фебруара претходних година забиљежено је неколико инцидената.

Партизанско спомен-гробље у Мостару било је један од симбола Мостара и међу најљепшим споменицима на подручју бивше Југославије. Данас је девастирано и запуштено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана