Новалић: Аранжман са ММФ-ом доступан прије половине године

Срна
Новалић: Аранжман са ММФ-ом доступан прије половине године

Сарајево - Предсједник Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић изјавио је да би аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/ могао бити доступан већ прије половине године.

"Детаљно смо прошли све претходне и структурне мјере и разјаснили све недоумице и дефиниције шта тачно значи свака од тих мјера. Усагласили смо се да смо, практично, довршили све, осим неких нејасноћа у вези са проблематичним банкама", рекао је Новалић за "Дневни аваз" по повратку из Вашингтона гдје је заједно са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић разговорао са представницима ММФ-а.


Новалић каже да је састанак у ММФ-у одржан како би био "пробуђен процес преговора" који су изгубили на динамици у посљедњих мјесец дана.

Говорећи о раду федералне Владе, а након хапшења лидера СББ-а Фахрудина Радончића, он је констатовао да је Влада ФБиХ, иако пољуљана због ванредних дешавања у СББ-у и напада на ову странку, успјешно превладала ситуацију.

Федерални премијер похвалио је пуну кооперативност и конструктивност СББ-ових министара.

Новалић је оцијенио да посљедњи покушаји напада на Владу ФБиХ, у вези са наводним смањењем пензија, а што се показало као неистина, потврђују да је неко желио да монтира одређене догађаје против ресорног министра из реда СББ-а.

"Нема сумње да је процјена оних који су то креирали била да је управо тада требало напасти коалицију на овом социјално најосјетљивијем питању", упозорава федерални премијер и каже да је циљ био изазивање евентуалног распада коалиције и њена прекомпозиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана