Новак за 45 минута до побједе

Б92
Новак за 45 минута до побједе

Бранилац титуле Новак Ђоковић на фуриозан начин почео је овогодишњи турнир у Монте Карлу, пошто је за само 45 минута побjедио Алберта Монтањеса 6:1, 6:0.

У трећој рунди Новак ће се састати са бољим из меча Пабла Карења Бусте и побjедника дуела Андерсон – Монфис.

На турниру у Монте Карлу Ђоковић брани титулу и максималних 1.000 ATP бодова, након што је прошле године из трећег покушаја у финалу коначно срушио до тада неприкосновеног Шпанца Рафаела Надала за тријумф од 6:2, 7:6.

Новак је меч отворио убjедљивим сервис гемом, Монтањес је узвратио на сличан начин, да би потом Шпанац извршио велики притисак на сервис српског тенисера. Ђоковић је губио 40:0, али је успио да спасе све три брејк лопте и поведе 2:1. Новак кажњава ривала за пропуштену шансу тако што већ у наредном гему стиже до три рејк шансе, те користи другу. Након тога је сигурним сервисом капитализовао овај брејк и повео 4:1.

Ђоковић је претходним брејком потпуно разбио отпор Шпанца, наставио у истом ритму и у шестом гему стигао до нове две брејк шансе. Није их искористио, потом је Монтањес спасао и трећу, али није могао и четврту. Други рекет свијета је добио прилику да сервира за први сет, кренуо је савршено стигао до двије сет лопте.

Међутим, Монтањес се није предао, везао је три поена и стигао до брејк шансе, четврте у сету. Ђоковић је тада поправио сервис, спасао поново свој сервис, а онда искористио трећу сет лопту за 6:1 послије само 26 минута игре.

Новак је наставио тамо гдје је стао у првом сету, а Монтањес није имао идеју како да се супротстави српском тенисеру. Ђоковић је у прва три гема другог сета изгубио само два поена и водио је 3:0, уз дупли брејк.

Остатак меча протекао је у истом тону, Ђоковић је за само 45 минута окончао меч и прошао у треће коло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана