Николић долази у Доњу Градину

С. Ђ.
Николић долази у Доњу Градину

Бањалука - Обиљежавању страдања српског народа у Јасеновцу и Доњој Градини, те Дану побједе над фашизмом присуствоваће и предсједник Србије Томислава Николић.

Ово је поручио јуче предсједник Пододбора Владе РС за обиљежавање значајних историјских догађаја Велимир Дуњић. Он је истакао да ће обиљежавање страдања почети сутра Меморијалном академијом у Културном центру у Козарској Дубици.

- У цркви Светог Петра и Павла у Козарској Дубици у недјељу ће бити служена света архијерејска литургија, након чега ће бити положени вијенци у Спомен-подручју Доња Градина. Послије тога је предвиђено служење парастоса и обраћање предсједника Србије Томислава Николића и предсједника РС Милорада Додика - нагласио је Дуњић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић истакао је да су највећа зла у Другом свјетском рату почињена у Јасеновцу и Доњој Градини.

- О страдању Срба у НДХ најбољи говори податак да ни данас општина Козарска Дубица није достигла број од 33.300 становника који је имала пред рат 1941. године - додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана