Најгори учинак министара и парламентараца у 11 година

В. К.
Најгори учинак министара и парламентараца у 11 година

Сарајево - Рад Парламента и Савјета министара БиХ у прошлој години био је најгори у посљедњих 11 година, а упркос томе што се година великих очекивања претворила у годину пропуштених прилика, министри и парламентарци сваког су мјесеца добијали вртоглаве плате.

Наведено је то у извјештају о мониторингу рада тих институција у 2017. години који су у петак представили Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) БиХ.

- Застоји на европском путу, нестабилност парламентарне већине, прерано започета предизборна кампања и вишеструко пролонгирање властитих рокова за финализацију и превод одговора на питања из упитника Европске комисије само су неки од кључних разлога што се прошла година, од године очекивања, претворила у годину пропуштених прилика - казали су у ЦЦИ-ју.

Додају да су се политички сукоби унутар странака и између партнера владајуће коалиције, коју чине СДА, СББ, ХДЗ БиХ и Савез за промјене из РС, поразно рефлектовали на резултате рада институција на нивоу БиХ. То се првенствено односи на Парламент БиХ, који је лани усвојио свега 11 закона, што је најлошији резултат у посљедњих 11 година, колико ЦЦИ врши мониторинг институција.

ЦЦИ наводи и да су примања посланика и делегата у Парламенту БиХ и даље у несразмјеру са социо-економском ситуацијом у БиХ и оствареним резултатима те институције, а мјесечно су износила од 4.800 до 6.500 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана