Мур позвао грађане да гласају

Срна
Мур позвао грађане да гласају

Сарајево - Шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур позвао је све грађане у БиХ са правом гласа да остваре своје демократско право и дужност и гласају на локалним изборима 2. октобра.

Мур истиче да би бирачи требало да изаберу кандидате који су најспособнији да у свој рад унесу вриједности, интересе и потребе својих градова и општина, саопштено је из Мисије ОЕБС-а у БиХ.

"Начелници и градоначелници, те чланови општинских и градских скупштина имају веома важне одговорности. Широм БиХ смо имали прилику видјети како паметни, енергични и предани локални функционери доводе до позитивних промјена и просперитета за све. Они свакодневно живе и раде са својим суграђанима и баве се практичним проблемима и изазовима", наводи Мур.

Он је најавио да ће Мисија ОЕБС-а у БиХ, у складу својим мандатом, пратити ситуацију у цијелој БиХ.

Мур је нагласио да би грађани који имају примједбе на провођење избора требало да се обрате Централној изборној комисији БиХ, општинским/градским изборним комисијама, те Апелационом одјељењу Суда БиХ.

Према његовом мишљењу, грађани се могу обратити и организацијама попут Коалиције "Под лупом", која на овим изборима окупља 3.000 независних посматрача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана