Мућке у Институту за нестала лица БиХ иза леђа Срба

Горан Маунага
Мућке у Институту за нестала лица БиХ иза леђа Срба

Сарајево - Српски чланови Колегијума директора и Управног одбора Института за нестала лица БиХ одбили су да присуствују састанку одржаном у Тузли с представницима свих тужилаштава у БиХ, јер је његовом заказивању претходио низ пропуста и незаконитости у Институту.

Члан Колегијума директора Милутин Мишић каже да није јасно зашто је у општој беспарици састанак заказан у Тузли истичући још неколико важних разлога због којих су представници Српске у Институту одбили да му присуствују.

- Састанак уопште није био припремљен. Већина докумената о којима је требало да буде расправљано није усаглашена на нивоу Колегијума и у Управном одбору, јер ми та документа нисмо ни имали. О онима које смо имали није се расправљало на нивоу Института. Како се онда може с тим изаћи пред тужиоце - упитао је Мишић.

На састанку се говорило о ревизијама које су извршене у костурницама иако о томе није сачињен ниједан извјештај, нити су о томе икада расправљали органи Института.

- Постоји покушај да буде извршен притисак на Србе како би се одустало од инструкције главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића за спровођење ревизије у "Градским гробљима" у Високом, јер то није у интересу предсједавајућег Колегијума директора Института Амора Машовића и његових истомишљеника - нагласио је Мишић.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана