Мијатовић поднио оставку на позицију замјеника министра

Срна
Мијатовић поднио оставку на позицију замјеника министра

Сарајево - Замјеник министра цивилних послова у Савјету министара Војин Мијатовић поднио је оставку предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу јер је незадовољан стањем у БиХ и односом власти према процесу европских интеграција.

У писму оставке које је у посједу Срне, Мијатовић наводи да се БиХ налази у најлошијем економском стању и да сви министри и замјеници у Савјету министара треба да поднесу оставку и сносе одговорност.

Мијатовић истиче да се у БиХ све лошије живе, те да земља спада у само дно по свим параметрим поредећи се са земљама Европе и света.

"Уважени предсједавајући, моје искрено опредјељење је чланство БиХ у ЕУ, а ми смо данас много даље него што смо били прије неколико година. Док су сусједне земље упитник за чланство рјешавале у мјесец дана, ми послије шест мјесеци још нисмо ни близу краја", навео је Мијатовић.

Мијатовић је рекао да ће свој будући политички ангажман дијелити са људима који истински желе, али и раде да БиХ постане пуноправни члан ЕУ, земља у којој се може живјети од свог рада, у којој ће већина имати посао и моћи да обезбиједи услове за живот својој породици.

Срна сазнаје да ће Мијатовић данас напустити и НДП, испред којег је и дошао на мјесто замјеника министра цивилних послова, а политичко дјеловање ће наставити као члан СДП-а о чему би требало да говори данас на конференцији за новинаре СДП-а у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана