Мектић се обрушио на Додика

В. К.
Мектић се обрушио на Додика

Бањалука - Члан Главног одбора СДС-а и министар безбједности БиХ Драган Мектић изнио је у петак на конференцији за новинаре у Бањалуци низ оптужби на рачун предсједника РС Милорада Додика устврдивши да он сарађује са странцима, а не опозиција у Српској.

Мектић је рекао да се Додик 1999. године у Будимпешти састао са контроверзним милијардером Џорџом Сорошем и да постоје записи о томе. Те тврдње су демантовали из Додиковог кабинета.

- Додик никада није имао састанак са Сорошем, па ни 1999. године. Изношење тих и сличних конструкција очигледно је дио плана за дестабилизацију РС - наглашено је у саопштењу.

Мектић је навео и да се "мерцедес" у којем се вози предсједник изнајмљује од контроверзног бизнисмена Рашида Сардарова за 2.000 КМ мјесечно и да је уговор о изнајмљивању направио МУП РС након чега је одлуком возило дато за потребе предсједника. МУП је саопштио да су закључили уговор о закупу возила са компанијом "Комсар енерџи хидро" Бањалука за потребе заштите ВИП личности и гостију за вријеме боравка на територији РС. Истакли су да је уговор био предмет контроле ревизије у више наврата и да није било примједби.

Мектић је уз псовке нагласио да му је доста експерта за безбједност Џевада Галијашевића у Бањалуци за кога тврди да измишља приче о ратним злочинима које су чинили Срби, а Галијашевић му је одговорио да је слуга Бакира Изетбеговића.

Мектић је демантовао наводе да је опозиција добила пет милиона КМ од странаца за рушење власти у РС те је позвао Додика да каже од које је службе добио те податке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана