Мандић: У Скупштини Црне Горе више не постоји парламентарна већина, нова влада или избори једино рјешење

Танјуг
Мандић: У Скупштини Црне Горе више не постоји парламентарна већина, нова влада или избори једино рјешење

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори је на делу велика издаја и у овом тренутку у земљи је и криза владе и криза парламента, изјавио је данас један од лидера најутицајнијег владајућег Демократског фронта Андрија Мандић, који као могућност изласка из тренутне ситуације види или формирање нове владе или прелазне владе и нове изборе.

Након синоћњег изгласавања резолуције о Сребреници и неповјерења министру правде Владимиру Лепосавићу, Мандић за Танјуг каже да ће Демократски фронт тражити нови коалициони договор, новог премијера или нове изборе.

Појашњавајући најаву посланика Славена Радуновића да ће ДФ бојкотовати надаље парламент, Мандић каже да у Скупштини Црне Горе више не постоји парламентарна већина.

Сада је, каже, потребно ресетовати односе на дан након прошлогодишњих парламентарниих избора, односно дан послије 30. августа.

Истакао је да премијер Здравко Кривокапић, лидер Демократа Алекса Бечић и УРА Дритан Абазовић сада праве договоре са Милом Ђукановићем и његовим ДПС-ом, чији је тродеценијски режим поражен на тим изборима и то на, како је рекао, темама које дубоко дијеле Црну Гору.

-Резолуцију о Сребреници каква је синоћ изгласана у црногорском парламенту нема ни БиХ, она је на штету српског народа и Републике Српске -каже Мандић.

Демократски фронт, додао је, позвао је коалиционе патнере на ресетовање односа и нови договор за нову већину.

-Ако не будемо то могли да учинимо, онда ћемо формирати прелазну владу, прилагодити изборно законодавство и спровести попис становништва, а потом и нове изборе - рекао је Мандић за Танјуг.

Послије свега, каже, јасно је, зашто Кривокапић није хтео да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом.

Од тада, истиче, премијер нема подршку Демократског фронта.

Лично се, истиче, залаже за нову владу без Кривокапића, како би, како каже, вратили повјерење народу.

Подсјетио је да су коалиционе странке након избора постигле чврст договор да нико неће сарађивати да ДПС-ом.

-Ми смо тада рекли да ДПС треба да буде демонтиран, њен предсједник смијењен са места предсједника Црне Горе, да буде уклоњена дубока држава коју персонификује ДПС  - рекако је Мандић.

Истакао је да се тада није могло ни претпостављали да ће премијер Здравко Кривокапић очигледно направити неке тајне дилове са ДПС-ом, претпоставља, каже, у неким страним амбасадама, што је „велика издаја“.

Кривокапић је, истакао је, кренуо путем без повратка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана