Лука Петровић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња: Вратићу граду сјај, развој и јединство

Ведрана Кулага
Лука Петровић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња: Вратићу граду сјај, развој и јединство

Градска власт мора да буде доступна свим грађанима, што до сада није био случај, а поред тога, желимо да оживимо град и да омогућимо нормалан живот за све људе у њему, каже кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња Лука Петровић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Вашег града?

ПЕТРОВИЋ: Широка коалиција која подржава моју кандидатуру оствариће убједљиву побједу и у трци за Скупштину града и за градоначелничку позицију. Тиме ћемо обезбиједити услове за нормалан рад и функционисање. Наши циљеви су јасни и то су препознали сви људи. Желимо да упознамо сваку породицу и њен проблем и да за сваку кућу обезбиједимо барем једно радно мјесто.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ПЕТРОВИЋ: Градска власт мора да буде доступна сваком грађанину, али то до сада није био случај. Управо је то суштина нашег дјеловања - да ствари промијенимо из темеља и идемо ка бољем. Један од кључних циљева је да направимо функционалне мјесне заједнице које ће препознавати проблеме, од путева, водовода, расвјете, преко приватног предузетништва, запошљавања, до социјалних проблема. Лепеза помоћи биће расположива свакој мјесној заједници и на тај начин желимо да оживимо наш град и да сваком насељу и свакој породици пружимо нормалан живот.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

ПЕТРОВИЋ: Први наш корак биће да позовемо на јединство у нашем граду и да упослимо тимове за реализацију зацртане платформе.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за другог кандидата?

ПЕТРОВИЋ: Грађани треба да гласају по својој савјести, а нипошто да одлучују на основу дијељења помоћи које је на сцени у посљедњих мјесец, ма са које стране то долазило. Сигурно је да ће им приликом мјерења између два кандидата бити лако одлучити. Опредијељен сам за рад са великим тимом иза својих леђа, за комуникацију са грађанима и за помоћ гдје год се укаже потреба за тим. Бићу доступан свима, односно градоначелник свих грађана, ма колико то звучало као фраза.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидата?

ПЕТРОВИЋ: Славко Вучуревић је за 48 плата, колико је добио, радио само мјесец и то овај пред изборе. То је човјек коме се може приписати велики нерад и небрига за обичног човјека и породицу. Једино је успјешан у бацању прашине у очи и неаргументованом и безобразном прозивању других.

Подршка

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

ПЕТРОВИЋ: Имамо подршку највиших институција РС, од предсједника до Владе, за све написано у заједничкој платформи. Желимо комуникацију са Бањалуком и развој, а не подвојеност, свађе и расколе. У сарадњи са министарствима, а већ смо у комуникацији, реализоваћемо све предвиђене активности из предизборног програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана