Кошарац: Шмит је недобронамјерни странац који контаминира односе у БиХ

СРНА
Кошарац: Шмит је недобронамјерни странац који контаминира односе у БиХ

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијан Шмит нелегитиман и недобронамјеран странац који контаминира односе у БиХ и главна је сметња унутрашњем договору, те препрека европском путу БиХ.

"Окупаторски намјесник Шмит каже да не прихвата законодавне иницијативе о престанку важења мандата страних судија у Уставном суду БиХ. Ко је уопште Шмит да нешто прихвата или не прихвата, да некоме држи предавања и да се мијеша у унутрашња питања у БиХ?", упитао је Кошарац.

Он је истакао да је Шмит "штеточина која прима енормно високу плату илегално радећи у БиХ".

"По чему је референтан да нешто /не/прихвата? Коме је битан његов осврт о било чему?", упитао је Кошарац.

Корашац је навео да Шмит без имало стида и срама лаже и дезавуише јавност говорећи о томе да ће БиХ скренути са ЕУ пута уколико регулише статус страних судија.

Истина је, додао је Кошарац, да је усвајање закона о Уставном суду БиХ и одлазак страних судија међу 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије.

"Истина је да БиХ са странцима у Уставном суду БиХ и ОХР-ом не може нигдје, а камоли у ЕУ и да Шмит мора да напусти БиХ што прије, јер никоме ништа добро није донио, нити ће", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је упитао у којој европској земљи странци доносе одлуке, умјесто легитимно и легално изабраних представника народа.

"Нити таква земља у ЕУ постоји, нити у таквој земљи Српска види своју будућност", констатовао је Кошарац.

Шмит је јуче изјавио да би се смјеном садашњих међународних судија из Уставног суда БиХ кршио Устав и принцип независне јурисдикције, те да не може прихватити никакве законодавне иницијативе у том правцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана