Кошарац: Савез за промјене дезинформише јавност Српске

Срна
Кошарац: Савез за промјене дезинформише јавност Српске

Вишеград - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да грађани Српске не треба да обраћају пажњу шта говоре они којима диктира /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић и да "такозвани Савез за промјене дезинформише јавност Српске".

Коментаришући изјаве из Савеза за промјене да млади одлазе, Кошарац је истакао да је потпуно јасно да је "то став Бакира Изетбеговића и међународне заједнице и да такозвани Савез за промјене покушава да покаже како је лоше стање прикривајући општи хаос институција на нивоу Федерације и општи хаос на нивоу институција БиХ".

"Постоје одређени проблеми када је у питању запошљавање, али потпуно је евидентно да су структуре власти окупљене око СНСД-а и коалиционих партнера, Социјалистичке партије и Демократског народног савеза урадиле веома пуно када је у питању сам систем запошљавања. Такође, Влада Републике Српске на челу са СНСД-ом увела је модел стамбеног збрињавања младих брачних парова тако да је видљиво да се стимулише та врста односа према младима", рекао је Кошарац новинарима у Вишеграду.

Он је нагласио да је један од таквих субјеката и предузеће "Хидроелектране /ХЕ/ на Дрини", те да је запослен велики број младих људи који дају допринос развоју ове заједнице.

Кошарац је додао да је "ХЕ на Дрини" показала да је једно од предузећа које има највиши степен социјалне одговорности према младим људима и да ће уз адекватно руководство које тренутно јесте на челу, водити рачуна о томе и чинити напоре да се и даље афирмише запошљавање младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана