Казнити одговорне за злоупотребу Парламента

Ж. Д.
Казнити одговорне за злоупотребу Парламента

Сарајево - Проширени Колегијум Представничког дома Парламента БиХ одлучио је јуче да посланици на данашњој сједници разматрају и писмо које је 25 посланика самоиницијативно упутило генералном секретару УН Бан Ки Муну у вези са резолуцијом у Сребреници и чиме су злоупотријебили Парламент.

Допуњавање дневног реда за данашњу сједницу том тачком предложио је замјеник предсједавајућег Представничког дома Младен Босић из СДС-а.

- Ово треба да истјерамо на чистац, да се расвијетле непознате ствари и из којих мотива је упућено писмо. Нико нема право да узима Представнички дом у своје руке. Очекујемо да буду утврђени одговорни и ако има кривичне одговорности да одговарају. Овдје се ради о узурпацији ингеренција Представничког дома и треба видјети ко је то урадио и зашто. Очекујемо да одговорни сносе санкције - истакао је Босић.

Посланици бошњачких странака упутили су крајем јуна првом човјеку УН писмо у којем су подржали британску резолуцију о Сребреници обманувши га да иза писма стоји цијели Представнички дом Парламента БиХ. У писму су навели да цијели Представнички дом подржава резолуцију и да је признање геноцида у Сребреници темељ помирења у БиХ.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да је из БиХ послата веома лоша порука.

- Група посланика је злоупотријебила Представнички дом. Хтјели су да прикажу да је то мишљење Парламента БиХ, а оно што посебно забрињава је тенденција кршења Устава БиХ. Клуб посланика СНСД-а ће инсистирати на томе да се на дневном реду нађе и одлука о разрјешењу Џаферовића појачана овим писмом, јер је својим потписом дао верификацију злоупотреби - појаснио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана