Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке сигурни у побједу и промјене

Срна фото: В. Стојаковић
Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке сигурни у побједу и промјене

Бањалука - Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић изјавио је вечерас да ова политичка групација улази побједнички у предизборну трку и да су сигурни у њен капацитет, способности и програмску оријентацију, која ће 2. октобра осигурати промјене у Бањалуци.

Чавић је рекао на конвенцији Савеза за промјене у Бањалуци да ће "све оно што се намјерава ријешити у Бањалуци бити супротно од противничке стране", те да ће се умјесто обећања понудити рјешења за велики број проблема овог града.


Он је навео да је основни приоритет, не само његовог програма, него и странака из Савеза за промјене, запошљавање минимално сваке године по 1.000 радника на подручју града и да ће највећи дио градских ресурса бити усмјерено на запошљавање.

"Бањалуци је најпотребније запослен народ који има од чега да живи, да може стварати своју егзистенцију. Чињеница је да у Бањалуци сваки други млади човјек до 35 година нити је имао посао, нити га има. Бањалука мора створити једнаку шансу сваком у овом граду", навео је Чавић, који је и предсједник НДП-а.

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да је "Чавић на челу колоне која треба донијети промјене не само Бањалуци, већ и Републици Српској".

Он је истакао да ће, ако Чавић и Савез за промјене побиједе у Бањалуци, пасти актуелна власт у Српској, додавши да без промјена у Бањалуци нема напретка ни у Републици Српској.

Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић навео је да је Чавић "човјек планова који ће од Бањалуке, коју су довели до малограђанштине, направити градом".

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да Чавић познаје и село и град и да има квалитетне планове за сва подручија, поручивши да Бањалука треба да бира нову власт и да промјенама Бањалука може постати један од кључних градова на простору бивше Југославије.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изразио несумњиво увјерење у Чавићеву побједу и да ће као нови градоначелник Бањалуке поправити стање у овом граду и од Бањалуке направити европски, а српски град.

Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михајилица навео је да је дошло вријеме да се мијења, не само власт у Бањалуци, већ и у цијелој Српској.

Предсједник Странке Напредна Српска Адам Шукало позвао је грађане Бањалуке да дају Чавићу свој глас, јер је једини кандидат који може донијети промјене и бити градоначелник свих грађана.

На конвенцији су се обратили и носиоци листа одборничких кандидата СДС-а Предраг Вулин, ПДП-а Зоран Талић и НДП-а Драган Талић са порукама да су Бањалуци потребне промјене у свим њеним сегментима.

Представљени су и одборнички кандидати са ове три листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана