Измјене Кривичног закона без подршке

Ж. Д.
Измјене Кривичног закона без подршке

Сарајево - Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ није добио подршку делегата из Републике Српске у Дому народа Парламента БиХ, због чега је упућен Колегијуму овог дома на усаглашавање.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Сташа Кошарац рекао је да је у вези са овим законским рјешењем Република Српска јасно казала да је ријеч о преносу надлежности.

Подсјетио је да тим из РС није учествовао у сачињавању законског приједлога.

- Колегијум треба да се састане као комисија и да паралелно рјешавамо и Кривични закон и Закон о пребивалишту. То се може урадити за 24 часа -  поручио је Кошарац.

Предсједавајући Дома Драган Човић рекао је да и овај закон иде у сет закона који чекају усаглашавање у Колегијуму због болести замјеника предсједавајућег Сулејмана Тихића.

Усвајање измјена Кривичног закона услов је Одбора експерата Савјета Европе за евалуацију борбе против прања новца и финансирања терористичких активности (Манивал) да БиХ не доспије на црну листу земаља несигурних за пословање.

Због непостојања ентитетске већине гласова из Српске, Дом народа упутио је на усаглашавање Колегијуму и информацију о раду Тужилаштва БиХ за 2013. годину. Делегати су прихватили извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2013. и усвојили информацију и закључке Савјета донесене поводом разматрања ситуације настале усљед поплава.

Предсједавајући Савјета министара Вјекослав Беванда изјавио је на сједници да штета од мајских поплава у БиХ износи око 15 одсто укупног бруто домаћег производа БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана