Изетбеговић између Меркелове и Ердогана

Танјуг
Изетбеговић између Меркелове и Ердогана

Сарајево - Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић је позван на инаугурацију турског предсједника, истог дана када се одржава састанак о Балкану у Берлину.

Реџеп Тајип Ердоган је за 28. август најавио преузимање позиције предсједника Турске, а то је дан за када је њемачка канцеларка Ангела Меркел заказала конференцију о западном Балкану у Берлину, на коју је позван и Изетбеговић.

Без икакве сумње Изетбеговић ће радо прихватити позив, но проблем би могао настати, јер је Меркелова одавно упутила позив лидерима БиХ, и лидерима региона на конференцију о будућности БиХ и овог дијела Европе.

"На који начин ће Изетбеговић рјешити овај проблем, да ли ће се извинити Меркеловој или Ердогану, или ће, пак, покушати да се организује тако да стигне на оба позива остаје да се види", преноси Патриа.

Ердоган је, како наводе турски медији, саставио листу свјетских лидера које ће позвати, а на којој ће бити и амерички предсједник Барак Обама и руски предсједник Владимир Путин, али се очекује да ће они ипак послати само своје изасланике. Очекује се присуство европских званичника и лидера земаља из турског сусједства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана