Изетбеговић: Човић се директно ставља на страну Хрватске

N1
Изетбеговић: Човић се директно ставља на страну Хрватске

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић рекао је данас да је Драгану Човићу, члану Предсједништва, понуђено да промјени став ове институције у вези градње пељешког моста, али је он то одбио.

Изетбеговић је оцијенио да се Човић тако директно ставио на страну Хрватске.

''Имамо једну опструкцију, имамо играче унутар система босанскохерцеговачког који блокирају те наше покушаје. На свако писмо они одговоре другим писмом, на сваки наш покушај, имате увијек оне који ће покушати да блокирају. Господин Човић је био понуђен да понуди промјену става Предсједништва па да видимо има ли те промјене, није пристао на то. Господин Иванић је казао да би у најмању руку требали бити упознати шта конкретно UNCLOS гарантује БиХ и да имамо ту тачку дневног реда, господин Човић је и то одбио. Дакле, ставља се на страну Хрватске директно'', поручио је Изетбеговић за Н1.

Он је додао да ће ово питање бити ''на врућем режиму'' у наредним мјесецима изразивши наду да ће се однос према Босни и Херцеговини промијенити након октобарских избора.

''Шта сада? На врућем режиму ће питање бити одржано до избора, надам се промјени односа према овој земљи након 7. октобра. До тада, ћемо ми подузети кораке које смо обећали. Шта, како и ко, данас вам нећу рећи'', поручио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана