Изетбеговић: Ако нема АНП, нема ни кандидата за предсједавајућег Савјета министара

Срна
Изетбеговић: Ако нема АНП, нема ни кандидата за предсједавајућег Савјета министара

Сарајево - Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Сарајеву да, уколико српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик не гласа за Годишњи национални програм /АНП/ за пут ка НАТО, неће бити подржан ни кандидат за предсједавајућег новог сазива Савјета министара, те да ће то продубити кризу.

Изетбеговић је ово изјавио након састанка са предсједавајућим Предсједништва БиХ Жељком Комшићем и бошњачким чланом ове институције Шефиком Џаферовићем, на којем је разговарао о сутрашњим сједницама Предсједништва на чијем су дневном реду АНП и именовање кандидата за предсједавајућег новог сазива Савјета министара.

"Очекујем да коначно то ријешимо сутра. Потписали смо да ћемо радити у складу са Уставом и законом и да ћемо послати АНП у Брисел, да ли редуковани или нередуковани, како би се након тога именовао кандидат за предсједавајућег Савјета министара. Дакле, биће обје сједнице", рекао је Изетбеговић.

На питање шта ће се десити након истека споразума о потписаним принципима за формирање власти, Изетбеговић је рекао да принципи не могу истећи.

"Њих имамо или немамо. Могу истећи рокови. Након 5. септембра ће доћи 6. септембар и наставићемо се бавити оним што ће бити пресјек онога што желимо, а то је редуковани АНП, који треба да уради Комисија за НАТО", изјавио је Изетбеговић. /крај/сс/мђ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана