Изабрани нови министри у Влади Српске

ГС
Изабрани нови министри у Влади Српске

Народна скупштина Републике Српске изабрала је на данашњој сједници нова три министра у Влади Републике Српске.

За министра рада и борачко-инвалидске заштите изабран је Данијел Егић (СНСД), за министра трговине и туризма Денис Шулић (СНСД), а за министра породице, омладине и спорта Селма Чабрић (СП). Министри су након гласања положили и заклетву. Именовањем троје министара, комплетиран је састав Владе Српске.

Подсјећамо, на данашњој сједници Народне скупштине Републике Српске Свјетлана Брковић и Радомир Лукић изабрани су за судије Уставног суда Република Српске.

Премијер РС Радован Вишковић предложио је данас Народној скупштини Српске Егића, Чабрићеву и Шулића за три министарска мјеста. Он је рекао да су нови министри предложени након свеобухватних консултација, истичући да је избор министара рађен како би се задовољила и национална квота у Влади Републике Српске.

Вишковић је рекао да је Егић учесник Одбрамбено-отаџбинског рата и рањен као припадник Студентске бригаде. Истакао је да је Егић завршио Пољопривредни факултет у Бањалуци, да је од 2012. до 2021. године ради у Министарству пољопривреде, а потом у Градској управи Приједора на мјесту начелника Одјељења за пољопривреду и рурални развој.

Егић је рођен 1972. године у Приједору, а по националности је Србин.

Вишковић је рекао да је Чабрићева завршила Педагошки факултет у Зеници 2009. године, те да је по националности Бошњакиња, рођена 1980. године у Добоју.

Он је истакао да је Шулић рођен 1992. године у Градишци, по занимању дипломирани политиколог. Вишковић је навео да је Шулић по националности Бошњак, те да је био народни посланик и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана