Иветић: Хрват одлази да “брани” интересе Срба

В. К. С.
Иветић: Хрват одлази да “брани” интересе Срба

ОЏАК - Позиционирање Елвиса Живковића у федерални Дом народа и то у Клуб српског народа, иако сви знају да је годинама Хрват и да је поштовао све што њихови обичаји налажу, додатни је ударац за све Србе у ФБиХ.

Тврди то за “Глас Српске” предсједник Општинског одбора СНСД-а у Оџаку и повјереник за Посавски кантон Дамир Иветић након што је на сједници Скупштине тог кантона потврђен Живковићев одлазак у Парламент ФБиХ. Иветић подвлачи да је на сцени нови случај “Жељко Комшић”.

Иветић је нагласио да је Живковић Хрват који се изјаснио да је Србин ради личне користи, не марећи за српски народ на овим просторима.

Подсјетио је да је на изборима 2018. године добио свега 280 гласова, а само 13 у оним мјесним заједницама гдје су Срби већински.

- Живковић, који је кадар из Посавске странке, на изборима се 2012. године изјаснио као Хрват, а 2018. године се изјаснио као Србин, иако је 35 година био Хрват, што доказује и његово поријекло и крштење у католичкој цркви, а и дјеца су прошла кризму, која није српски обичај - казао је Иветић.

Осудио је, како је навео, нови случај “Комшић”, који додатно отежава ионако претежак живот Срба у Посавском кантону.

- Не можемо да се помиримо са тим да је ЦИК, пред Васкрс, одлучио на овај потез. Ми, легални и легитимни српски представници не прихватамо га као представника нашег народа. За све ове године Живковић није ниједном посјетио српске мјесне заједнице нити помогао ниједној српској породици. Ово је још један доказ да је БиХ земља апсурда и да су и те како потребне измјене Изборног закона прије избора 2022. године - истакао је Иветић.

Додао је и да је Живковић једини “Србин” који је запослен у институцијама кантона те је за одборника у Скупштини изабран гласовима Хрвата.

- Хитно је потребно заштитити српски народ у Посавини - навео је Иветић и истакао да Србима у Посавини подршку и заштиту треба да пруже сви нивои БиХ, као и Република Српска.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана