Може ли се побољшати безбједност: Инжењери саобраћаја обишли "дионицу смрти" у Бањалуци

ГС
Може ли се побољшати безбједност: Инжењери саобраћаја обишли "дионицу смрти" у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Инжењери "Путева Републике Српске" са припадницима МУП-а РС обишли су дионицу магистралног пута М1-108 на Ребровцу у Бањалуци гдје се десила тешка саобраћајна несрећа, како би утврдили стање саобраћајнице са аспекта безбједности, као и шта се додатно може учинити на побољшању безбједности саобраћаја и свих учесника у саобраћају на тој дионици.

"Путеви РС" су задужени за одржавање коловоза магистралних и регионалних путева који пролазе кроз град Бањалуку, од ивице до ивице коловоза. Све што је ван коловоза (пјешачке и бициклистичке стазе, семафори, надвожњаци и подвожњаци, итд) у надлежности су Града, док је МУП РС задужен за постављање стационарних радара", казали су из "Путева РС" за "Независне новине".

Како су додали, они ће, учинити све што је у надлежности ове институције, а такође су изразили и спремност за сарадњу са осталим надлежним институцијама,  како би се аспекат безбједности на овој дионици М1-108 подигао на виши ниво.

Подсјетимо, педагогица бањалучке ОШ "Бранко Радичевић" Милана Копрена (47) настрадала је у понедјељак када ју је бањалучком насељу Ребровац аутомобилом усмртио Стефан Срдић (20) из Лакташа.

На овој "дионици смрти" раније су се догодиле двије смртоносне несреће. Подсјетимо, словеначки конзул у Бањалуци Марјан Ристич (62), страдао је у марту 2022. године на мјесту, које је само двадесетак метара удаљено од овог на којем је погинула педагогица Милана Копрена.

Конзул је страдао када је на њега у вечерњим сатима голфом налетио Сергеј М. (26).

На овој ризичној дионици у бањалучком насељу Борик, неколико десетина метара даље, 2013. године страдао је Огњен Б. (24,) студент из Власенице, а лакше повријеђен пјешак Ненад К. (21) из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана