Иницијативa за бољи СДП: Траже да се Никшић и Имамовић повуку

Ж. Д.
Иницијативa за бољи СДП: Траже да се Никшић и Имамовић повуку

Сарајево - Након што је на сједници Централне изборне комисије (ЦИК) СДП-а потврђено да су услове за кандидатуру за предсједника странке испунили сви кандидати осим Игора Врете, чланови Иницијативе за бољи СДП затражили су од Нермина Никшића и Јасмина Имамовића да повуку своје кандидатуре.

Потенцијални кандидати за лидера ова странке су, поред Никшића и Имамовића, Миро Лазовић, Светозар Пударић и Емир Ђикић.

Пударић је рекао да не жели коментарисати допис Иницијативе за бољи СДП рекавши да о томе не зна ништа нити ко стоји иза писма и дописа.

- Не знам који је то бољи СДП. Анонимне дописе може потписати ко год хоће. Када неко потпише то писмо, коментарисаћу га врло радо - каже Пударић.

Иницијатива је позвала Никшића и Имамовића да повуку своје кандидатуре за предсједника странке, сматрајући да ће тим чином допринијети очувању сада пољуљаног јединства странке. Према писању федералних медија, Иницијативу предводе Селим Бешлагић и Денис Бећировић.

- Избори за првог човјека странке биће одржани 20. септембра и то ће бити први пут у БиХ да ће сви чланови једне политичке партије на принципу један члан - један глас тајним гласањем изабрати свог предсједника. Ако нико не освоји 50 одсто гласова, други круг гласања биће одржан 27. септембра - рекао је предсједник ЦИК-а СДП-а Саша Магазиновић и додао да ће конгрес странке бити одржан 3. октобра и да ће тада бити бирана остала тијела странке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана