Именовано руководство Обавјештајно-безбједносне агенције

Агенције
Именовано руководство Обавјештајно-безбједносне агенције

Сарајево - Савјет министара БиХ именовао је Османа Мехмедагића за генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, Трифка Буху за замјеника генералног директора и Дамира Беванду за главног инспектора ове службе.

У саопштењу Савјета министрара БиХ напомиње се да су именовања извршена након што је Заједничка комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ дала мишљење да су испоштовани законски услови у предлагању новог руководства.

Савјет министара БиХ именовао је Едина Дилберовића за директора Дирекције за европске интеграције /ДЕИ/ БиХ као најбољег с ранг-листе успјешних кандидата, коју је предложила Агенција за државну службу БиХ, након завршеног јавног конкурса.

Савјет министара БиХ разријешило је Невенку Савић с дужности директора ДЕИ-а.

На данашњој сједници Савјет министара БиХ именовао је досадашњег директора Хусеина Нанића за вршиоца дужности директора Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета, до именовања новог директора ове агенције.

Министарство цивилних послова БиХ задужено је да, у складу са Законом о министарским именовањима, именовањима Савјета министара и другим именовањима БиХ, спроведе конкурсну процедуру за избор и именовање директора ове агенције, јер је досадашњем директору истекао мандат.

Савјет министара БиХ именовао је министра финансија и трезора БиХ Вјекослава Беванду и министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, те министра цивилних послова Адила Османовића у Заједнички управни одбор УН за стратешку координацију и праћење провођења УН Програма за период 2015-2019. година.

На овај начин испуњени су услови за формирање овог управног одбора, након што су владе Републике Српске и Федерације БиХ именовале своје представнике.

Заједнички управни одбор је стратешко, а не техничко тијело због чега су и извршена именовања на министарском нивоу.

Његово формирање проистекло је из документа Заједнички програм и буџетски оквир УН за БиХ за период 2015-2019. година, Оквир развојне помоћи УН, који је Савјет министара БиХ усвојило средином маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана