И власт и опозиција имају разлоге за протест

Агенције
И власт и опозиција имају разлоге за протест

Бањалука - Представници власти у РС поручили су да нису у паници због протеста које најављује опозиција због, како су казали, лошег стања у земљи.

Предсједник РС и лидер СНСД-а Милорад Додик је констатовао да никоме у РС нису потребни протести, али да ће, ако их буде заказала опозиција, протесте заказати и власт.

- Два су разлога. Први је да су и они дио власти двије године на нивоу БиХ и доносе важне одлуке за РС и нисмо осјетили никакве бенефите. Други разлог је тај да је политика СДС-а политика издаје која мора бити прекинута - рекао је Додик.

Премијер РС Жељка Цвијановић појаснила је да нема протеста и контрапротеста, већ протеста и протеста.

- Опозиција има свој разлог да најави протесте, а ми свој - додала је Цвијановићева.

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак каже да је циљ да се демонстрира незадовољство стањем у Српској, нагласивши да је увјерен да ће то бити миран, али врло снажан протест.

Главни одбор Уједињене Српске јуче је усвојио декларацију о актуелној ситуацији у којој позивају организаторе протеста и контрапротеста да одустану од те идеје. Предсједник странке Ненад Стевандић казао је да ће, ако се странке не одазову позиву, позвати народ да те активности бојкотује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана