Хелез: Наша дјеца не знају руковати оружјем, потребно увести војну обуку

ГС
Хелез: Наша дјеца не знају руковати оружјем, потребно увести војну обуку

АХМИЋИ - Зукан Хелез, министар одбране БиХ, рекао је да је потребно увести војну обуку у средње школе, јер, како је казао, дјеца не знају руковати наоружањем.

Он је то рекао на обиљежавању 31. годишњице страдања у Ахмићима.

Истакао је да овакав и слични злочини не смију бити заборављени и да се о њима треба говорити, да фашизам није искоријењен те да борба између антифашиста и фашиста још траје.

 "Овдје да је била спремна јединица која ће бранити ово подручје, не би се ово десило. Људи су вјеровали својим комшијама. Овдје су побијени цивили. И каже једниница за специјалне намјене… Каква је то јединица и тај специјалац који убије дијете од три мјесеца? Е баш бих тог волио видјети да га погледам у лице. Зато то морамо урадити и морамо вратити то у историју ово што се десило. Наша дјеца не знају", рекао је Хелез.

Рекао је да се то мора дјеци објаснити кроз уџбенике, кроз наставу.

"Нема чега да се стидимо. Морамо им објаснити шта се десило, ко је то урадио и из којих разлога. И што је јако симптоматично, ја имам неке године већ. У два посљедња рата, Други свјетски рат и овај сад, на појединим мјестима, а то је једно од ових овдје, дешавају се злочини од стране припадника истих породица. И то полако прелази у традицију, бојим се и у генетику, јер тај фашизам који се носи из куће ево већ по други пут у року од 50 година дешава се на истим просторима од истих презимена, од истих нељуди", казао је Хелез, пренио је "Н1".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана