Говедарица се нада изборној побједиисточно

Срна
Говедарица се нада изборној побједиисточно

Сарајево - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас да је циљ СДС-а да на општим изборима у октобру освоји 325.000 гласова, колико је, како сматрају у тој странци, потребно за побједу на изборима за предсједника Републике Српске,

"Циљ странке је да освоји 180.000 гласова за Народну скупштину Републике Српске и да /Младен/ Иванић, уз пуну подршку СДС-а, која ће бити итекако значајна, побиједи за мјесто српског члана Предсједништва БиХ", рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву након сједнице Предсједништва СДС-а.

Он је истакао да је константовано да треба наставити сарадњу са коалиционим партнерима.

Према његовим ријечима, Предсједништво СДС-а је расправљало о актуелној политичкој ситуацији и активностима које странка предузима с циљем што успјешније организације избора у октобру.

"Ми желимо да донесемо промјене. Увјерен сам да ћемо ми 7. октобра ослободити Републику Српску", каже Говедарица.

Он је оцијенио трагичним то што је у посљедње четири године 68.000 Срба напустило Републику Српску.

Говедарица је саопштио и да Предсједништво СДС-а указује на оркестриране нападе на министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића с циљем његове дискредитације, имајући у виду да "игра веома значајну улогу и да у сваком погледу брани интересе Републике Српске".

"Напади на Мектића долазе из Владе Републике Српске и очигледно наручених аналитичара који сједе у Београду. Предсједништво странке констатује да Мектић има пуну подршку за све оно што ради", нагласио је Говедарица и додао да Мектић нема "ораха у џепу" као поједини министри у Влади Републике Српске.

Коментаришући одлазак Борислава Бојића из СДС-а, Говедарица је рекао да га је Бојић лагао и да након тог његовог поступка са њим није разговарао.

"СДС неће бити роб ничијих личних интереса", поручио је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана