Гојковићева посјетила Стару цркву на Башчаршији

Срна
Гојковићева посјетила Стару цркву на Башчаршији

Сарајево - Предсједник Народне скупштине Србије Маја Гојковић изразила је изузетно задовољство што јој се указала прилика да током њене прве званичне посјете Сарајеву, посјети и стару православну цркву Светих Архангела Михаила и Гаврила на Башчаршији.

"Изузетно ми је задовољство што је у садржајном програму посјете који имам, пронађено простора да ме домаћини упознају са великим културним богатством који посједују и што су сами, на своју иницијативу, укључили да делегација парламента Србије посјети и ову српску православну цркву", изјавила је Гојковићева.

Истичући како је фасцинирана оним што је видјела, Гојковићева је рекла новинарима да ће грађанима Србије пренијети утиске које је стекла, све што је видјела и у чему је уживала.

Парох сарајевски Вања Јовановић упознао је гошћу о вриједностима које посједује ова црква, осврнувши се и на вишегодишњи проблем реституције који их мучи.

Гојковићевој је на поклон уручена фототипија књиге "Сарајевске крмчије" из 1307. године, копија "Крмчије" Светог Саве која се налази у музеју у Старој цркви.

Стару цркву на Башчаршији са Гојковићевом су обишли и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукичевић и предсједавајући Групе за сусједне земље Парламентарне скупштине БиХ, те посланик СДС-а у Представничком дому Ненад Лалић. /крај/веб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана