Фокус политичких партија економија и социјалне теме

В. Кулага, С. Тасић
Фокус политичких партија економија и социјалне теме

Бањалука - Јачање економије, смањење незапослености, побољшање социјалног статуса становника, те борба против криминала и корупције заједнички су адути готово свих странака у Српској са којима ће изаћи пред народ у предизборној кампањи.

До почетка изборне кампање остало је мање од мјесец, а већина странака већ је укоричила програме у којима су побројани стратешки циљеви и мјере које би, према њиховом мишљењу, требало да буду основ за даљи напредак и развој Српске.

У СНСД-у кажу да очекују побједу на октобарским изборима како би наставили са спровођењем досадашње политике, а презентацију програмских циљева заказали су за 6. септембар. Потпредсједник странке Радован Вишковић изјавио је да ће се СНСД фокусирати на економско-социјална питања грађана, а да је у врху листе приоритета и борба против криминала и корупције.

Стратешке циљеве у петак је представио ДНС. Политика коју су водили од оснивања, према ријечима генералног секретара странке Драгутина Родића, омогућила је ДНС-у константан раст, а и овај пут ће у фокусу бити економска и социјална питања.

- Ова година је прилика да достигнемо ниво да будемо незаобилазан фактор у креирању свих политика. Спремни смо да понесемо одговорност у пуном капацитету и да наметнемо идеје за које сматрамо да ће грађанима РС и БиХ омогућити бољи живот или напоре да кренемо ка напретку на овим просторима - рекао је Родић и додао да ће се бавити собом, али да неће остати дужни онима који се буду бавили њима.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана