Додик: Владајућа коалиција заштитиће изборни процес

Срна
Додик: Владајућа коалиција заштитиће изборни процес

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће владајућа коалиција у Српској донијети одлуке које ће имати за циљ заштиту изборног процеса и стварање претпоставки за афирмацију Изборног закона Републике Српске.

-Чекаћемо формално наш Изборни закон и чим се створе услови - одлучиваћемо о томе на који начин ће се Република Српска даље понашати. Главни циљ је да дођемо до формално беспријекорне спроведене процедуре и доношења Изборног закона Српске - изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је подсјетио да Изборни закон Српске још није ступио на снагу због процедура које се одвијају у Вијећу народа Српске и вета Клуба Бошњака, те да укупна процедура, вјероватно, неће бити завршена за два мјесеца.

-Српска је кренула да донесе свој закон да би спровела изборе. Рачунали смо да ће то ићи брже, али најава вета Бошњака у Вијећу народа онемогућава нас да дјелујемо по том закону - појаснио је Додик.

Он је поновио да су за Републику Српску неприхватљива наметања Изборног закона БиХ, да је Кристијан Шмит лажни високи представник, а и да није - не би имао право на таква наметања.

-То је усложило ситуацију у БиХ до мјере да су веома неизвјесни наши односи у будућности - рекао је Додик.

Додик је закључио да Република Српска неће дозволити да се то злоупотријеби, те да и ако се пријаве на изборе - то ће бити у намјери да спријече било какве евентуалне спекулације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана