Dodik: Vladajuća koalicija zaštitiće izborni proces

Srna
Dodik: Vladajuća koalicija zaštitiće izborni proces

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će vladajuća koalicija u Srpskoj donijeti odluke koje će imati za cilj zaštitu izbornog procesa i stvaranje pretpostavki za afirmaciju Izbornog zakona Republike Srpske.

-Čekaćemo formalno naš Izborni zakon i čim se stvore uslovi - odlučivaćemo o tome na koji način će se Republika Srpska dalje ponašati. Glavni cilj je da dođemo do formalno besprijekorne sprovedene procedure i donošenja Izbornog zakona Srpske - izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je podsjetio da Izborni zakon Srpske još nije stupio na snagu zbog procedura koje se odvijaju u Vijeću naroda Srpske i veta Kluba Bošnjaka, te da ukupna procedura, vjerovatno, neće biti završena za dva mjeseca.

-Srpska je krenula da donese svoj zakon da bi sprovela izbore. Računali smo da će to ići brže, ali najava veta Bošnjaka u Vijeću naroda onemogućava nas da djelujemo po tom zakonu - pojasnio je Dodik.

On je ponovio da su za Republiku Srpsku neprihvatljiva nametanja Izbornog zakona BiH, da je Kristijan Šmit lažni visoki predstavnik, a i da nije - ne bi imao pravo na takva nametanja.

-To je usložilo situaciju u BiH do mjere da su veoma neizvjesni naši odnosi u budućnosti - rekao je Dodik.

Dodik je zaključio da Republika Srpska neće dozvoliti da se to zloupotrijebi, te da i ako se prijave na izbore - to će biti u namjeri da spriječe bilo kakve eventualne spekulacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana