Додик: СДС неће учествовати у структури нове власти

Срна
Додик: СДС неће учествовати у структури нове власти

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик сматра да СДС неће подржати предсједника Странке демократске српске Семберије (СДСС) Мићу Мићића на локалним изборима за градоначелника Бијељине, те истакао да нема ништа против и да га подрже уколико то желе.

 “Немам ништа против ако ће да га подрже, али СДС у структури нове власти неће учествовати”, нагласио је Додик у изјави новинарима у Бањалуци.

Говорећи о одлуци Централне изборне комисије да одгоди локалне изборе за 15. новембар, Додик је поновио да је ријеч о нелегитимној комисији, изабраној мимо закона, те да се на овај начин додатно компликује цијела ситуација.

“Очигледно је да је то концепт који је договорен од одређених политичких снага”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о финансирању избора, што је наведено као један од главних разлога одгађања избора, Додик је изразио спремност СНСД-а да гласа за привремено финасирање локалних избора или да се средства за то обезбиједе на други начин.

“Очигледно је да у Савјету министара нема довољне већине да то изгласа и ми то знамо”, рекао је Додик.

Он је додао и да је очигледно да то не зна шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек, која се пристрасно понаша и легализује незаконите ствари.

“Нисам је чуо да се огласила када је бирана Централна изборна комисија да нису испоштоване процедуре, али се сада нашла да коментарише различите изјаве нас у оквиру БиХ”, нагласио је Додик.

Он је истакао да то само говори колико је БиХ несређена држава, колико у њој могу да “вршљају” странци и квалификују најодговорније људе и политичаре у БиХ.

“То говори колико је БиХ бесмислена, јер не обезбјеђује ни елементе своје суверености ако дозвољава да различити страни амбасадори овде могу да се уплићу у унутрашње ствари”, рекао је Додик.

Он је напоменуо да су страни амбасадори у БиХ у улози посматрача, те да не могу бити оцјенитељи нити креатори било каквих процеса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана