Додик: Бањалучки „Нон пејпер“ писали људи из руководства Српске

Танјуг
Додик: Бањалучки „Нон пејпер“ писали људи из руководства Српске

БЕОГРАД - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је за ТВ К1 рекао да су нови бањалучки „нон пејпер“ писали људи из руковоства Републике Српске.

У онлајн укључењу у „Уранак“ он је рекао да нико са стране није креирао тај документ који најављује.
Истакао је да о том документу о организацији БиХ није разговарао са предсједником Србије Александром Вучић и додао да ће он бити предмет разговора.

Додик је прије два дана, коментаришући ситуацију у вези са неслужбеним дипломатским документом нон-пејпер, наводно упућеног из Словеније у Брисел, новинарима у Бањалуци рекао и да је и Република Српска већ направила неки свој нон-пејпер.

-Свашта се пише, али ако је то помодарство, ево, не шалим се, ми смо већ направили неки наш нон-пејпер, па ћемо га једног дана, када то одлучимо, исто тако послати свима - додао је он.

Додик је оцијенио да је немогуће одвојити рјешевање Косова и Републике Српске.

- Немогуће је очекивати да Косово неко жели да направи независним, а да тражи да се ћути о Републици Српској - рекао је он.

Додао је да су за рјешења ситуације у БиХ два конститутивна народа у БиХ, а и да странци све више говоре о рјешењима.

За границе је Додик истакао да постоји граница између Републике Српске и ФБиХ и да она не треба да се мијења, него да се појача.

Политичку атмосферу у БиХ Додик је оцијенио као неподношљиву „јер се искључиво тражи од Републике Српске да слиједи реформе које су противне Дејтонском споразуму на шта се не пристаје“.

За функцију високог представника Додик је нагласио да не треба да постоји и дода да је Валентин Инцко на том мјесту нелегитиман и нелегалан и да се труди да са платом од 25.000 евра опстане још који мјесец.

- Мислим да га и Хрвати не прихватају, а то је довољно да се људи запитају о потреби његовог опстанка - рекао је он и додао да представници Срба и Хрвата у БиХ иначе седе и договарају се.

-Инцку је значајно шта кажу Америка и ЕУ, а не шта кажемо ми. Он никада није поднео извјештај Народној скупштини Српске - истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана