Додик: Алкалај се без овлаштења придружио изјави о руско-украјинској кризи

ГС
Foto: В. Трипић

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је амбасадор БиХ при УН Свен Алкалај без овлаштења придружио БиХ изјави ЕУ о руско-украјинској кризи.

-Његов поступак је ништаван и мора се сматрати да није ни начињен - рекао је Додик коментаришући јучерашњу одлуку да се БиХ у УН придружи Изјави земаља ЕУ у којој се осуђују потези Русије на истоку Украјине.

Додик је најавио да ће се одговорност амбасадора размотрити касније.

-БиХ је неутрална у руско-украјинској кризи, односно оружаном конфликту, с обзиром да Предсједништво није одлучило другачије - нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је потврдио да Република Српска остаје привржена Уставу БиХ и да неће дозволити да се ова ситуација искористи против ње.

БиХ се, одлуком Алкалаја, синоћ на сједници Генералне скупштине УН, придружила Изјави Европске уније о ситуацији у Украјини.

У изјави се, између осталог, оштро осуђује одлука предсједника Русије, Владимира Путина, да призна подручја Доњецк и Луганск у Украјини као независне републике и одлуку о слању руских трупа у ове области, пишу медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана