Дмичић: Легитимно усвојен Закон о Дану Републике Српске

Срна
Дмичић: Легитимно усвојен Закон о Дану Републике Српске

Бањалука - Професор уставног права Миле Дмичић изјавио је данас Срни да је Народна скупштина Републике Српске легално, легитимно и у складу са Дејтонским мировним споразумом и Уставом усвојила Закон о Дану Републике Српске.

"Народна скупштина Републике Српске је, проводећи одлуку Уставног суда БиХ, усвојила Закон о Дану Републике Српске, којим је утврђено да је на основу потврђене воље грађана Српске 9. јануар - Дан Републике. Јасно је да је потпуно легалан и легитиман однос ове институције у контексу примјене уставносудске одлуке“, рекао је Дмичић.


Он је подсјетио да у складу са Уставом Републике Српске, акти које изгласа Народа скупштина, буду разматрани и у Вијећу народа Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче по хитном поступку Закон о Дану Републике Српске којим је предвиђено да 9. јануар буде обиљежаван и да се празнује као секуларни празник.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Сенад Братић тврди да скупштина наставља са антидејтонским и противуставним дјеловањем, јер је по хитном поступку разматрала наведено законско рјешење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана