Ђокић: Најава кривичног поступка може донијети нове проблеме

Срна
Ђокић: Најава кривичног поступка може донијети нове проблеме

Бијељина - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас да је би најава Тужилаштва БиХ о покретању кривичног поступка против предсједника Републике Српске Милорада Додика могла донијети нове велике проблеме у животу свих народа у БиХ.

"Јасно желим да одбацим такву иницијативу Тужилаштва", рекао је Ђокић новинарима у Бијељини гдје је учествовао на страначком скупу.


Он је навео да кривични поступак против предсједника Додика, зато што је био један од оних који је заговарао и предлагао парламенту референдум о Дану Републике Српске, Тужилаштво покреће вјероватно под утицајем оних политичких кругова у БиХ који желе да раздиру БиХ, да је слабе и да у њој само компликују живот свима.

"Они који брину о БиХ и који према њој имају љубав треба да се опредијеле за метод разговора, дијалога и договора, а не за сукобе који почињу на овај начин ако желе да покрену кривични поступак, да хапсе или да пријете предсједнику и другим одговорним људима Републике Српске", рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, сви треба да имају на уму искуство са простора бивше Југославије.

"Они који су постали дисиденти у борби за другачије односе у држави касније су постајали национални јунаци и побједници, а државе су се распадале, тако је завршила Југославија", рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана