Делегације Српске и Санкт Петербурга о изградњи технопарка

Срна
Делегације Српске и Санкт Петербурга о изградњи технопарка

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је, након састанка са делегацијом Законодавне скупштине Санкт Петербурга, да је разговарано о изградњи технопарка Санкт Петербург - Бањалука и да је задовољан што ће се ући у финализацију овог пројекта.

-Радосни смо да је то покренуто не само од Валентине Матвијенко, која је предсједавајући Савјета федерације, него и од Законодавне скупштине Санкт Петербурга и што ћемо ући у финализацију тог пројекта - рекао је Стевандић након састанка у Санкт Петербургу.

Он је оцијенио да ће то на најбољи начин показивати колико је добро када се људи повезују, када имају заједничке идеје и када то раде на темељу будућности и научних пројеката, поготову што младост која остаје у својој земљи и развија научне пројекте даје пуни доприност животу својих грађана и бољим односима међу државама.

Стевандић је додао да су делегације Народне скупштине Републике Српске и Законодавне скупштине Санкт Петербурга разговарале о будућој сарадњи Бањалуке и Петербурга.

Делегацију Законодавне скупштине Санкт Петербурга предводио је њен предсједник Александар Бељски са сарадницима.

 - Република Српска је један од приоритетних иностраних партнерских регија Санкт Петербурга - истакао је предсједник Законодавне скупштине Санкт Петербурга Александар Бељски након састанка.

Бељски је навео да су на састанку у Санкт Петербургу разматрана питања даљег развоја сарадње Законодавне скупштине и Народне скупштине Српске у оквиру протокола потписаног за вријеме преговора у Бањалуци.

Документ подразумијева јачање међупарламентарних веза, редовну размјену информација и организовање заједничких догађаја.

Посебна пажња посвећена је подршци напора извршне власти за реализацију програма сарадње.

-Сматрам да је дошло вријеме да се конкретизују ти планови и да се припреми нека мапа пута развоја наше сарадње. Наравно, она мора бити испуњена културним и спортским дешавањима. Обавезно је потребно разрадити туристичку компоненту - навео је он.

Према његовим ријечима, да би руски исрпски народ могли да разумију једни друге, они морају што више да комуницирају на свим нивоима.

-То је један од најважнијих задатака који стоји управо пред парламентима, зато што су нас људи изабрали - додао је Бељски.

Уз предсједника Стевандића, делегацију Народне скупштине Републике Српске чине још народни посланик Игор Жунић и генерални секретар Народне скупштине Боран Босанчић.

Састанку у Маринском дворцу присуствовали су и предсједник буџетско-финансијског комитета Михаил Баришњиков и предсједник сталне комисије за урбанизам, земљиште и питања имовине Валериј Гарнец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана