Делегација хрватске владе, предвођена Пленковићем, стигла у Сарајево

Срна фото: klix.ba
Делегација хрватске владе, предвођена Пленковићем, стигла у Сарајево

Сарајево - Делегација Владе Хрватске, коју преводи новоизабрани премијер Андреј Пленковић, допутовала је у Сарајево, у дводневну званичну посјету БиХ.

Ово је и прва Пленковићева посјета некој земљи у функцији предсједника Владе Хрватске.


У делегацији Хрватске су и министар иностраних и европских послова Давор Иво Стиер, министар мора, промета и инфраструктуре Олег Бутковић и предсједник Централне државне канцеларије за Хрвате изван Хрватске Звонко Милас.

Пленковић ће се прво у загради заједничких институција БиХ састати са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и његовим замјеницима, министром финансија и трезора БиХ Вјекославом Бевандом и министром спољне трговине и економских односа БиХ Мирком Шаровићем.

Звиздић и Пленковић би послије састанка требало да дају изјаве за медије.

Протоколом посјете предвиђен је сусрет Пленковића са предсједавајућим и замјеницима предсједавајућег оба дома Парламентарне скупштине БиХ, те члановима Предсједништва БиХ.

Током боравка у Сарајеву Пленковић ће се састати и са поглаваром Исламске заједнице у БиХ Хусеином Кавазовићем, надбискупом врхбосанским кардиналом Винком Пуљићем, те члановима Хрватског културног друштва "Напредак".

У поподневним часовима Пленковић ће посјетити Кисељак гдје ће се састати са начелником општине Кисељак Младеном Мишурићем Рамљаком.

Предсједник Владе Хрватске посјетиће и Мостар гдје ће у вечерњим часовима разговарати са мостарско-дувањским бискупом Ратком Перићем и гвардијаном Фрањевачког самостана Светог Петра и Павла у Мостару Иком Скоком.

Пленковић ће сутра посјетити Универзитет у Мостару гдје ће разговарати са ректором Љерком Остојић и члановима Ректората.

Током дана разговараће са представницима Хрватског народног сабора, а посјетиће и Дом за сиромашне студенте Фрањевачког самостана и обићи градилиште Хратског народног казалишта у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана