Дејтонски споразум темељ за трајни мир и будућност

Г. М.
Дејтонски споразум темељ за трајни мир и будућност

Бањалука - Конференција посвећена двадесетогодишњици Дејтонског мировног споразума биће одржана 19. септембра у Бањалуци.

Организатори скупа су "Независне новине" и град Бањалука у партнерству с Министарством иностраних послова и Предсједништвом БиХ, те другим институцијама. Циљ конференције "Двадесет година Дејтонског мировног споразума - Погледи" је да на једном мјесту окупи значајне домаће и међународне факторе који су утицали на потписивање и на постојање тог споразума и да отвори дијалог о том значајном документу. Идеја организатора је да конференција омогући размјену мишљења, ставова и погледа на Дејтонски споразум и све оно што га прати.

Посебна вриједност конференције су три панел дискусије на којима ће бити размијењена мишљења и на тај начин обогаћено разумијевање Дејтонског споразума и свега оног што је он донио са собом у протеклих 20 година. Акценат ће бити стављен и на рефлексију Дејтонског споразума на будућност и живот грађана БиХ те виђење будућности од стране кључних лидера и доносилаца одлука. Панелисти ће бити највиши домаћи званичници и политичари предвођени члановима Предсједништва БиХ и предсједницима ентитета, високи званичници земаља региона, дипломате, те представник града Дејтона у којем је рођен споразум чији је највећи допринос престанак рата и успостављање трајног мира.

Организациони одбор је креирао посебан визуелни идентитет који у себи садржи елементе који симболишу мир (голуб у лету) и Бањалуку (лист кестена), а у промет ће бити пуштена и посебна поштанска маркица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана