Дачић: Српска има апсолутну подршку Србије

Дарко Момић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Специјалне везе између Српске и Србије су „жива веза“ између истог народа, и ту не постоје никакве границе. Наредног мјесеца одржаћемо заједнички састанак у Београду, на који ће бити позвани лидери свих политичких партија.

Поручио је то предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка са српском чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

- Многи немају представу колико су ти датуми значајани. Можда 30 година не представља велику временску дистанцу, али за Србију и Републику Српску биле су прекретница за будућност - нагласио је Дачић.

Он је додао да је Српска сачувала свој идентитет.

- Ако се нешто мијења мора да буде у сагласности два ентитета и три народа. Никава сила не долази у обзир - истакао је Дачић.

Нагласио је да се ништа ново не дешава на овим просторима.

-То се ради већ деценијама, да се „изигра“ Дејтонски споразум, узимајући Српској готово сва овлашћена - рекао је Дачић.

Истакао је да су у Скупштини Србије заинтересовани да чују Додика и друге представнике српског народа те да су се у начелу договорили да један такав састанак организују идућег мјесеца.

Он је подсјетио да Српска има апсолутну подршку Србије,те да сви желе да се сачува мир.

-Исто тако желимо да се сачувају уставне позиције и овлашћења Републике Српске - рекао је Дачић честитао је јубилеј Народној скупштини Републике Српске.

Дачић је рекао да 30 година можда не представља велико вријеме, али да су за Српску, Србију и српски народ у цјелини, то биле драматичне, историјске, тешке године, које су оставиле траг не само на живот сваког грађанина, него и на инстутуционалне форме које обликују живот људи.

-Могу с поносом да кажем да је Република Српска успјела да се сачува, да је сачувала не само своје институције, него и вјеру људи да могу бити сами на своме – подвукао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана