Цвијановић: Позивање на бонска овлаштења - кочи европски пут БиХ

Срна
Цвијановић: Позивање на бонска овлаштења - кочи европски пут БиХ

Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да позивање на бонска овлаштења на сједници Савјета безбједности УН представља намјерно и свјесно убацивање клипова на европски пут БиХ, као што то чини и СДА неформирањем власти, те да је послата порука да не постоји европска перспектива БиХ.

Цвијановићева је одбацила наводе који су изнесени на рачун Републике Српске на сједници Савјета безбједности УН, као и тврдњу да укидање високог представника дестабилизује БиХ, те наводе да је Комисија за Сребреницу у функцији преиспитивања пресуда и да ће направити кохезију у земљу. "Комисија је у функцији помирења и зашто некоме смета да се тражи истина", упитала је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је одбацила наводе да је формирање резервеног састава полиције Републике Српске стварање војске и истакла да је ријеч о свјесној лажи, те одбацила тврдње високог представника Валентина Инцка да су извјештаји које Влада Српске шаље Савјету безбједности УН нелегални.

Цвијановићева је указала да још није формирана власт на ниову БиХ, да се ушло у сиву зону и да актуелни Савјет министара нема легитимитет.

"Јасно је да то представља директан удар на вољу бирача у Репулици Српској и спречава напредовање на европском путу", рекла је Цвијановићева.

Она је указала на спрегу између СДА и дијела међународне заједнице да се спријечи формирање власти на нивоу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана