Чубриловић: Подршка квалитетним приједлозима за бољи положај лица са инвалидитетом

Срна
Чубриловић: Подршка квалитетним приједлозима за бољи положај лица са инвалидитетом

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас на састанку са представницима удружења лица са инвалидитетом Српске да ће подржати све квалитетне и законски основане приједлоге чији је циљ побољшање материјалног положаја ових лица, унапређење рада њихових друштава и њихово активније укључивање у друштвени живот.

Чубриловић је навео да ће у наредном периоду иницирати одржавање састанка представника Народне скупштине, Министарства здравља и социјалне заштите Српске и представника удружења лица са инвалидитетом о овим проблемима и начинима њиховог рјешавања, саопштено је из Народне скупштине.


Он је информисао саговорнике о пројекту градње лифта за особе са инвалидитетом у згради Народне скупштине Српске који ће им омогућити приступ свим салама и кабинетима у згради парламента, а који би требало да буде завршен у септембру.

Представници Савеза слијепих, Савеза глувих и наглувих, Савеза дистрофичара, Савеза параплегичара, обољелих од дјечије парализе и других тјелесних оштећења и Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске доставили су Чубриловићу приједлог мјера у вези са побољшањем положаја особа са инвалидитетом, измјенама одређених закона, правилника и других аката од интереса за ову категорију становништва.

Представници ових савеза затражили су и да буду сагледане могућности за обезбјеђивање веће финансијске подршке раду савеза и организација лица са инвалидитетом у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана