Чубриловић: Не знам која је била порука такозване скупштине народа

Срна
Чубриловић: Не знам која је била порука такозване скупштине народа

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да не зна која је била порука такозване "скупштине народа" у Бањалуци, на којој се окупило неколико стотина људи, иако су је организовале четири партије, и на којој је испричана прича која је већ испричана.

"Не знам да ли је то порука која значи нешто боље и ново, па бар и на политичком пољу, ако не говорим о укупном животу грађана", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Чубриловић је истакао да није сигуран да су нешто добро такозване "скупштине народа" које организује опозиција, оцјењујући да активности опозиције више иду у прилог СНСД–у чији рејтинг наставља да расте, како показују истраживања.

"СНСД не чини тако добре потезе колико му опозиција са својим потезима иде на руку", сматра Чубриловић.

Он је додао да свако има право да бира свој циљ и путеве којима ће до тог циља стићи, те тако и опозицији нико не спори право да се организује на начин како мисли да је то најбоље.

Чубриловић је навео да за сада има неколико тачака које су спремне за Колегијум Народне скупштине Републике Српске, али да то није довољно да би се Колегијум могао заказати.

Он очекује да ће током ове недјеље бити довољно тачака, међу којима и неке тачке као што је резолуција о војној неутралности или суспендовање референдума.

"Онда ћемо на Колегијуму одлучити кад би Народна скупштина могла почети са радом, а треба да прође најмање 10 дана од засједања Колегијума", рекао је Чубриловић.

Он је навео да у Скупштину још нису стигли захтјеви за разматрање резолуције о војној неутралности или суспендовање референдума.

"Имамо тачке о неким законима који су прошли у нацрту, те треба да иду у приједлогу, затим имамо извјештај главног ревизора, те консолидовани извјештај буџета, што је све заједно шест или седам тачака", рекао је Чубриловић.

Говорећи о Одлуци о Референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, Чубриловић је рекао да има најава да ће та одлука бити повучена.

"Предлагач саме одлуке или посланички клубови ће предложити да та одлука буде стављена ван снаге", рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана